top of page

Eén man om de installatie van 6 nieuwbouw tankers aan te sturen, hoe houdt die het overzicht?

Allereerst door rustig te blijven. En dat doet voorman Gerrit Verhoeven, met zijn 12 jaar ervaring op de werf van Dolderman. We staan onderin het ruim van een enorme tanker van 135x17 meter. Om de paar minuten komt er iemand met een vraag. Monteurs van Werkina, maar ook onderaannemers, leveranciers en inleners. Veel vertrouwde gezichten die aan een half woord genoeg hebben. Zoals de Pool Mike. Werkt ook alweer een jaar of 10 via een uitzendorganisatie voor Werkina en is goed bekend met het werk. Uit ervaring wijst hij Gerrit soms op dingen die niet kloppen. Zo’n tweede paar ogen is heel welkom, zeker nu Gerrit er tijdelijk alleen voor staat. Volgende week is collega voorman Alex weer terug van vaderschapsverlof.


Monteur van Werkina in ladingsruim van enorme binnenvaarttanker
Gerrit Verhoeven in een van de twaalf ladingsruimen van een grote tanker.

Toen het aantal schepen dat tegelijk voor de kade ligt groter werd, heeft hij de taken zelf anders ingedeeld. “Met twee schepen kun je iedereen nog wel begeleiden, maar met zes wil dat niet meer. Daarom hebben we per deelproject mannen verantwoordelijk en aanspreekpunt gemaakt. Nu kan ik taken delegeren, wat mij veel tijd en rust oplevert. Elke ochtend begin ik met de materiaallijst bij te werken, inventariseren welke werkzaamheden zich in welk stadium bevinden en wat daarin de volgende stap gaat zijn. Om iedereen aan het werk te houden is het heel belangrijk om steeds een stap vooruit te kunnen denken”, zegt Gerrit.De werf van Dolderman is hagelnieuw. Een groot gebouw met ruimte voor verschillende werkplaatsen en kantoren, allemaal prachtig gedesignd als een modern hotel. De werf zelf biedt ook meer ruimte dan voorheen, wat Gerrit heeft aangegrepen om tussen de bedrijvigheid door de eigen werkplek ruimer en beter in te richten. In vier containers is de voorraad ijzer en kleinmateriaal overzichtelijk ingericht, er zijn twee werkbanken waar de vrolijke Portugees Thiago continu kabelbanen produceert, er is een kantine en natuurlijk een bureau waar Gerrit de tekeningen, besteklijsten, planning en voorraad nauwkeurig bijhoudt.


De schepen bevinden zich in verschillende stadia van afbouw. Eén bijna klaar, op een andere moet nog begonnen worden. De grote drukte wordt over een aantal weken verwacht, als de afbouw van al die schepen in volle gang is. Gerrit Verhoeven en zijn collega’s zijn er klaar voor!
Comments


bottom of page