top of page

Tientallen kilometers kabel in een schip


In een schip als de Amadeus Riva ligt heel wat kabelwerk, kilometers! Alleen aan netwerkkabel is al zo’n 12 tot 14 kilometer verwerkt. Alle overige bekabeling een veelvoud hiervan. Voorman van het eerste uur Erik van der Meijden vertelt hoe dat aangepakt wordt. Met 6 man kruipen ze onderin het schip en geven de kabels aan elkaar door. Dat scheelt veel heen en weer kruipen. Na een week of twee liggen grofweg alle kabels op hun plaats, vaak al voordat dat alle apparatuur exact is geplaatst.


Erik van der Meijden kijkt met tevredenheid naar het kabelwerk onderin de Amadeus Riva.

“Aan de bekabeling besteden wij bijzondere aandacht. Ook onderin het schip, in de technische ruimte waar doorgaans alleen monteurs komen, leggen wij de kabels netjes recht naast elkaar. De bochten waarmee ze de ruimtes inkomen leggen we mooi strak en gelijkmatig, met tie-rips op regelmatige afstand. Dat is óók kwaliteit. Kwaliteit in het aanleggen van bekabeling. Daar onderscheiden wij ons in en stellen we eer in ons werk.”
In juli of augustus vertrekt Erik weer naar Servië met een van zijn collega's. Daar worden de voorbereidingen voor het volgende schip getroffen, kabelgoten en -doorvoeren als de dekken nog leeg zijn. De eerste contacten voor aanbestedingen heeft hij al gelegd.“Dit nieuwe schip gaat elektrisch varen en krijgt naast generatoren ook een batterijen pakket aan boord. Dat wordt echt weer een mooi project”, aldus Erik. Wordt vervolgd.
Comments


bottom of page