top of page

Brand in de machinekamer


Het is deze schipper overkomen, midden op de rivier! Het van oorsprong Roemeense schip was niet uitgerust met een brandalarm en de sprinkler kon deze brand niet de baas. Gevolg: de hele machinekamer in lichterlaaie. Toen het schip weer aan de kant lag kon de schade opgemaakt worden. Werkelijk alles was verbrand, dan wel gesmolten. Drie van de vier bovengelegen woonvertrekken eveneens.Elektromonteur in machinekamer van een schip
Servicemonteur Ewoud voor een nieuwe schakelkast


Voor onze servicemonteurs Sebas en Ewoud een mooie uitdaging. De schoonmaakploeg wist in twee weken knap werk te leveren, want alles was pikzwart geblakerd. Daarna is alle bedrading en apparatuur verwijderd en opnieuw aangelegd. Een mooie gelegenheid om meteen wat verbeteringen en updates uit te voeren, bijvoorbeeld aan het brandmeldsysteem en de intercom. Een flinke klus, waar Sebas en Ewoud ondersteuning bij krijgen van een Spaanse en een Bulgaarse inleenkracht. Samen met de Gentse motormonteurs van ABC en de Duitse schippers maakt het een internationaal gezelschap waarbij diverse talen door elkaar heenlopen.


Sebas is een ervaren servicemonteur die veel kennis overdraagt aan Ewoud, die sinds vorig jaar in dienst is bij Werkina. Daarvoor werkte hij als installatie- en servicemonteur met glassnijmachines. Na verloop van tijd bleek dat technisch weinig uitdagend. Bij Werkina voelt hij zich beter op zijn plek. Veel verschillende situaties en veel uiteenlopende apparatuur. Hoe hij zich dat allemaal eigen maakt? Thuis klapt hij zijn laptop open en logt in op de server van de zaak. Daar leest hij de handleidingen door van de apparatuur die hij overdag in handen heeft. Zijn leercurve is best steil, stelt hij met tevredenheid vast. “Dit is wat ik wil.”


Het project opdeze tanker nadert na enkele maanden zijn voltooiing. Dan kan het zijn tochten over de Europese binnenwateren hervatten alsof er niets gebeurd is.

Comments


bottom of page