top of page

Stage lopen in de scheepselektro


Al bij het eerste contact toonde Stagiair Vince (16) zich enthousiast: enthousiast om mee te werken aan dit verslag, maar vooral over zijn stage bij Werkina. Ik tref hem aan in het vooronder van een tanker, waar hij samen met een ZZP-collega drukdoende is bekabeling mooi strak aan te brengen in een brede kabelgoot. Rondom hen vele bossen met kabels in alle kleuren en diktes. Zometeen gaan we een proefvaart maken met een andere, hele grote tanker.Jonge monteur aan boord van een binnenvaartschip
Stagiair Vince op het dek van een 130 meter lange binnenvaarttanker

Op de werf van Dolderman in Dordrecht werken monteurs van Werkina momenteel aan 4 schepen tegelijk, waarvan één dus bijna klaar is. Dat zie je er nog niet direct aan af, want het stuurhuis ligt nog half open en zit verder volledig ingepakt in karton en plastic. Het is een drukte van belang met monteurs die in- en uitlopen. Als de tanker de rivier opdraait, is voor ons een mooi moment om eens buiten te gaan kijken. Echt imposant als de boegschroeven op vol vermogen die 135 meter staal een scherpe bocht laten maken.


We dalen af in de gigantische machinekamer. Stagebegeleider Gerrit wijst Vince op wat er gebeurt in een schakelkast die zij geplaatst hebben. Met gebaren, want de dieselmotoren brullen zo hard dat we gehoorbescherming op hebben. Een mooi moment om een stage af te ronden. In april hoopt Vince zijn examens met goed gevolg af te leggen. Hij weet nog niet precies wat hij daarna gaat doen. Nu leeft het idee om na de vakantie te gaan werken sterk bij hem. Eventueel een BBL-traject er bij. Wij zien hem graag bij ons aan boord stappen!


Wil jij ook kennismaken met scheepselektro, druk op de knop hieronder en stuur ons je gegevens toe. Dan nemen wij contact met je op en beantwoorden al je vragen. Tot straks!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page