top of page

BBL en BOL bij Werkina

Als je nog geen afgeronde opleiding hebt, of er zelfs nog aan moet beginnen, kun je bij Werkina al aan de slag. Aanleg en vooral motivatie zijn voor ons belangrijk. Als die in orde zijn, kun je meteen je proeftijd in en ontvang je salaris. Daarnaast helpen we je op weg met je studie, MBO Elektrotechniek. Eén dag in de week naar school, de andere dagen ga je mee op project. Zo leer je zowel de theorie als de praktijk kennen. En het mooie is: Werkina betaalt ook je schoolgeld!


Monteur in stuurhuis binnenvaartschip
Kees Smitsman heeft via de BBL MBO niveau 3 afgerond.

Kees Smitsman is 19 jaar en werkt nu tweeënhalf jaar bij Werkina. Hij heeft net BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) niveau 3 afgerond en overweegt 4 er achteraan te doen, waarschijnlijk met servicemonteur als richting. Kees heeft geen scheepvaartachtergrond, maar er werkt veel familie in de haven bij uiteenlopende bedrijven. Momenteel werkt hij aan een renovatieproject in de haven van Werkendam. Het interieur van de woning is er vrijwel helemaal uitgegaan om opnieuw ingedeeld te worden. Met eigen ruimte voor de eerste en de tweede stuurman, en eigen kamers voor de schipperskinderen. Anderhalve maand loopt het project nu, over twee weken is het klaar.


Bert Vermaat is iets ouder en had zijn papieren al op zak toen hij bij Werkina aan de slag ging. Hij deed een BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) opleiding, inclusief niveau 3 en 4. BOL is theoretischer dan BBL: je gaat 5 dagen per week naar school. In die periode loop je ook stage, bijvoorbeeld bij Werkina, om praktijkervaring op te doen. Bert is servicemonteur en gaat vaak alleen op serviceklussen af. Doorgaans weet hij van tevoren al wat er speelt. “Maar als je de servicetelefoon hebt, weet je dat niet en moet je heel wat oplossend vermogen hebben”, zegt Bert. “Daarom hebben alleen de meest ervaren servicemonteurs die servicetelefoon bij zich. De kunst is zoveel mogelijk telefonisch op te lossen”. Bert werkt graag zelfstandig aan projecten. De stoppenkast van dit renovatieproject heeft hij zelf ingedeeld. Een schets daarvan laat hij door de tekenaar op kantoor uitwerken, waarmee zo’n kast meteen tot in detail gedocumenteerd is. Dat maakt servicewerk in de toekomst een stuk makkelijker.


Kees en Bert hebben hun draai gevonden in de scheepselektro en zijn waardevolle krachten voor het bedrijf. Ook zin in zoiets? Stuur ons een berichtje, dan nemen wij contact met je op!




Comments


bottom of page